3/27/09

Tujuan Penerbitan Buku Ini

























- berkongsi maklumat dengan orang ramai (pembaca) mengenai "APA YANG DIMAKSUDKAN DENGAN PUNK"

- mendedahkan fakta/cerita sebenar mengenai punk.

- melihat kesan politik punk kepada individu & masyarakat sekeliling.

- berkongsi keseronokan yang diperolehi melalui cara hidup d.i.y punk.

- berkongsi ilmu-ilmu d.i.y :)

- (akan ditulis kemudian)

- (akan ditulis kemudian)

- (akan ditulis kemudian)

- banyak lagi lah tujuannya. tapi pokoknya, semuanya mengenai punk lah. punk, a way of lifestyle. :)

15 comments:

  1. Gua ada dapat sms ni. Nanti gua usahakan Faisal woi.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Aku tak reti nak buat karangan tidak berfokus ni. Aku bukan jenis penulis kreatif. Jadi, aku tidak berani janji la.. huhu

    ReplyDelete
  4. cikgu kena set la fokus penulisan cikgu tu. memang skop punk tu besar, tapi ianya boleh disempitkan dalam pelbagai spesifikasi. bercerita mengenai KESERONOKAN PUNK jek ke contohnya... :).

    ReplyDelete
  5. aku pun x tahu nok buat lagu mano..tp sbb lambat lg aku terala..punk di medan ilmu

    ReplyDelete
  6. menarik jugak tu cikgu mince. buat cerita punk pergi lepak medan ilmu setiap pagi jumaat. ehehe. :p

    ReplyDelete
  7. Aku ada dapat e-mail ni, nanti aku usahakan Faisal woi.

    ReplyDelete
  8. ada tak yang dapat sms dan dapat email skali? hehe. :p

    ReplyDelete
  9. kalau takde aral; pasti akan diusahakan. Bulan 6 tu tak lama. Kejap je.

    ReplyDelete
  10. a'kum..
    faizal? faizal mana ek?
    apa pun, aku tak cukup 'punk' la bro..
    masa untuk 'un-punk' jiwa ini!
    :)

    ReplyDelete
  11. ws pok rule.
    oh mung pok rule. dok ingak doh kak aku.
    tapi aku ingak kat mung pok rule HOLIDAY IN THE RAIN. begitu juga OH CHANTEK 13. :).

    ReplyDelete
  12. bukang dok ingat boh..
    ambe lupe jek..
    doh tua le ni...
    :p

    doh kalu ingat ambe,
    mari la kuantan, ambe masok spegeti utk demo
    ke guane?

    ReplyDelete
  13. Tunggu.. Lu all follow up gua nt...
    contribute 10...
    chomsky-style leyhh?
    Ahha

    ReplyDelete
  14. Bos, aku rasa kena tulis sekali, apa keburukkan punk jugak. Tak semua idea dalam dunia ni sempurna. I mean it. Tak semua. Walau aku embrace idea punk, aku sendiri jelas nampak yang masih banyak benda negatif pasal punk, yang kita semua cuba nak abaikan. Sebab, kita terlalu taksub dengan idea tu, dan adalah menjadi satu kegagalan untuk kita mengakui kegagalan punk itu sendiri.

    Just another point of view, kawan2.

    See ay!

    ReplyDelete
  15. aku pulak rasa tak perlu kita dedahkan "perkara yang sama" yang telah didedahkan oleh media arus perdana.

    kita perlu wujudkan satu lagi pandangan yang berlawanan dengan umum sedia tahu.

    maksud aku, kita sering dimomokkan tentang keburukan punk. jadi, alternatifnya, kita perlu wujudkan satu pandangan berkenaan dengan kebaikan punk.

    agar masyarakat menjadi lebih kritikal dalam memikirkan sesuatu perkara (punk).

    ReplyDelete